Klaverjassen Amsterdams

Het klaverjassen kunnen we onderverdelen in verschillende varianten. De bekendste drie varianten zijn Amsterdams klaverjassen, Rotterdams klaverjassen & Utrechts klaverjassen. Uiteraard verschillende deze verschillende kaartspellen van elkaar wat betreft het spelverloop en de spelregels, hier moet u dus wel rekening mee houden. De verwijzing naar de plaatsnaam heeft niet meteen verband van de plaats waar het kaartspel ook daadwerkelijk wordt gespeeld, in Amsterdam spelen ze namelijk ook gewoon een potje Rotterdams klaverjassen.

Verschil tussen Amsterdams & Rotterdams klaverjassen

Het voornaamste verschil tussen Amsterdams en Rotterdams klaverjassen is dat men bij Amsterdams klaverjassen niet verplicht is om in te troeven op het moment dat uw partner de hoogste kaart in de slag heeft. Een ander kenmerk van Amsterdams klaverjassen is dat u niet mag ondertroeven op het moment dat er getroefd is of als er om een troef is gevraagd.

Amsterdams klaverjassen leren

Op het eerste gezicht lijkt het misschien moeilijk om de verschillende varianten van klaverjassen uit elkaar te houden, in de praktijk blijkt dit echter enorm mee te vallen. Op het moment dat u weet hoe u een normaal potje klaverjassen moet spelen, dan krijgt u de verschillende varianten vrij snel onder de knie. De meest populaire variant is toch wel klaverjassen Amsterdams, dit wordt bijna in heel Nederland als standaard variant van het kaartspel gezien. De meeste wedstrijden die worden georganiseerd, hanteren ook het Amsterdams klaverjassen als standaard kaartspel.

Nieuwe varianten klaverjassen

Het is niet uitgesloten dat er in de aankomende jaren nog nieuwe varianten van het kaartspel ontstaan. In de loop der jaren heeft het spel veel veranderingen ondergaan, naar verwachting zullen er ook in de aankomende jaren een aantal wijzigingen gaan plaatsvinden. Uiteraard kunt u altijd de spelregels met uw speelgroep aanpassen, hier staat u altijd geheel vrij in. Tenslotte gaat het bij het kaarten om de gezelligheid van het spelletje, samen met uw vrienden en kennissen!
AdvertentieKlaverjassen

In de loop der jaren is het kaartspel klaverjassen steeds bekender geworden. Op deze website kunt u alles vinden over het klaverjassen, zoals een speluitleg & spelregels. Daarnaast kunt u op deze website ook leuke klaverjassen spelletjes vinden, die u direct online kunt spelen!